· 

En toen was je huis dichtgeslibd met spullen...

Afgelopen week heeft je jongste zoon het huis verlaten. Hij gaat op kamers in Utrecht. Je andere drie kinderen zijn al eerder weggegaan. Allemaal hebben ze weinig spullen meegenomen. Eerst vond je dat niet zo erg, want het huis was toch groot genoeg. Natuurlijk, zelf heb je ook behoorlijk wat spullen verzameld de afgelopen tientalen jaren. Maar nu sinds een paar jaar er ook vanuit je familie mooi maar overbodig huisraad is bijgekomen, begint het aardig te knagen. Wat moet ik er allemaal mee?

 

Dilemma

Je zit met een dilemma. Weggooien, weggeven, teruggeven of toch maar berusten? En hoe maak ik keuzes bij al die spullen. En omdat je vindt dat spullen een tweede leven verdienen, denk je ook nog aan de kringloop en Marktplaats. Moeilijk, je weet het niet. Volgende week maar verder over nadenken. Je beseft echter dat dit al een tijdje zo gaat…

 

Als je even later rustig een kop koffie zit te drinken realiseer je dat het een behoorlijke worsteling is. Voor je nieuwe hobbyspullen is nauwelijks plek. Te gek voor woorden. En het komt steeds vaker voor dat je iets niet kunt vinden. Of je niets beters te doen heb…

 

Aan de slag?

Ja, tijd om aan de slag te gaan is inderdaad ook een punt. Je hebt al zoveel om handen. Als je het aanpakt wil je het bovendien goed doen. Dus niet later spijt krijgen of ruzie met een van je kinderen of dat familielid. 

En eigenlijk weet je geeneens hoe je dit moet aanpakken. Wat je wél weet is dat je niet te veel overbodige spullen wil. En meer overzicht en structuur, waardoor je meer tijd en rust krijgt.

 

Er is vast wel een manier om dit voor elkaar te krijgen. En het zou handig zijn als iemand meedenkt en doet, zodat je er niet alleen voor staat. Iemand die niet te dicht bij je staat, want anders wordt er wellicht eindeloos stilgestaan of gekibbeld over een enkel ding.

 

Herken je iets in het bovenstaande?

Nou dan ben je niet de enige!

Het is heel gewoon dat opruimen van spullen lastig is. Dus absoluut niet raar.

 

Komende zomer nog wat tijd over? Ga aan de slag! 

Ik kan je op weg helpen. Lees erover hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0